Újdonságok

2015.11.05 18:32

November 5-én rendezte meg iskolánk a Fogyatékosok Pest megyei Spoprtszövetségének megbízásából a megyei úszóversenyt. A rendezvénynek a városi úszoda 25 m-es medencéje adott otthont. Sajnos csak három iskola (Gödöllő, Szentendre, Vác) érkezett erre a versenyre Pest megyéből, de így is közel 40 gyermek mérettette meg magát három úszásnemben. 

Iskolánkat 14 tanuló képviselte és a következő eredményeket érték el:

25 m lány hát:

I. Szabó Sára

II. Kovács Dóra

50 m lány hát:

I. Málinger Ivett

50m fiú hát:

III. Dedinszki Richárd

25 m lány gyors:

II. Varga Ildikó

III. Kovács Dóra

50 m lány gyors:

II. Málinger Ivett

50 m fiú gyors:

I. Juhász Attila

II. Tóth Imre Zoltán

IV. Szijjártó Zoltán

V. Daróczi Gergő

25 m mell lány:

I. Harmat Flóra és Bartus Noémi

II. Varga Ildikó

III. Szabó Sára

IV. Kovács Dóra

50 m mell fiú:

I. Kozák Richárd és Juhász Attila

II. Szijjártó Zoltán

III. Dedinszki Richárd

V. Rafael Csaba

50 m mell lány:

I. Málinger Ivett

Gratulálunk minden résztvevőnek az elért szép eredményekhez! Azok, akik első helyen végeztek, februárban utazhatnak Debrecenbe az országos versenyre!

 

2015.10.19 18:35

Szeptember végén rendezte meg a Táncsics Mihály Mezőgazdasági Szakközépiskola immár hagyományos szüreti főzőversenyét. Iskolánkat idén az Oszolik Kati néni, Kóra Réka néni és Üveges Marika néni által vezetett kis csapat képviselte. Ezena  versenyen a város középiskolai csapatai mérik össze főzőtudományukat. Kis csapatunk a megmérettetésen az előkelő dobogós III. helyet érte el! Gratulálunk! 

Díjuk a Giuseppe Trattoria Pizzéria által felajánlott 3 db pizza volt, melyet a Hattyú utcai pizzázóban jó ízűen fogyasztottak el. 

2015.09.05 13:56

Az őszi papírgyűjtés ideje: szeptember 14-18. Nem túl sok, ellenben igen kevés idő áll rendelkezésünkre, hogy a lehető legtöbb papírt gyüjtve jól megtömjük majd a konténert.

2015.09.05 13:15

A tanév kezdetével jó szokásunkhoz híven mi is részt vettünk a Bíró Gyuri által évek óta megszervezett Liget-takarításban. Iskolánkat a 9/E, 9/FV, 9/CSE, 10/KM, 10/FV osztályok képviselték. A szervezőktől kapott és saját szerszámainkkal kiegészített eszközökkel szinte pillanatok alatt sikerült a számunkra kijelölt területet megtisztítani a sok eldobált szeméttől. Diákjaink munkáját a köszönő szavak mellett egy-egy Balaton-szelet is meghálálta :-)

2015.06.20 18:40

Bár a tanévet már csütörtökön hivatalosan is lezártuk a Tanévzáró ünnepéllyel, pénteken mégis nagy sürgés-forgás volt az iskolában. Újból meglátogattak minket a Vodafone önkéntesei. Segítségükkel lecseréltük az iskola Zichy utcai kerítését, lemeszeltük a traktorbeálló melletti falat, építettünk 2 db eperpiramist és újabb két kertipad is elkészült. A jól végzett munka megérdemelt "gyümölcseként" pedig Györgyi néni kemencében sült kenyérlágosát fogyaszthattuk ebédre. Köszönjük szépen az önkéntesek munkáját, mellyel újból sikerült egy picit szebbé tenni környezetünket!

2015.05.08 13:01

2014. december 1-6 között rendezték meg Kuala Lumpurban a Világ Ifjúsági Bélyeg Kiállítást. A rendezvényen kilenc magyar fiatal képviselte hazánkat, köztük iskolánk 6. osztályos tanulója, Lipp Dávid. Dávid a kiállításra úgy kapott meghívást, hogy az országos Hunfila versenyen nagyezüsttel jutalmazták tablóit. Kuala Lumpurban Szent Istvánról készült tablói kerültek kiállításra, melyekkel bronz érmet sikerült szereznie. Gratulálunk Dávidnak és az őt felkészítő nagypapájának ehhez a sikerhez (is)! A tablókból 2015. augusztus 20-án, a sződligeti Közösségi Házban rendeznek kiállítást.

2015.05.05 19:47

Áprilist a felső tagozat a projekt-héttel zárta. A hónap utolsó hete csak Magyarországról szólt. Hétfőn, szerencsére kedvezett nekünk az időjárás, így egy nagyon jó hangulatú túrát tehettünk Zebegény és Nagymaros között, érintve természetesen a Hegyes-tetőt, ahol megcsodálhattuk az Encián-túristák szépen felújított Juliánus-kilátóját. Kedden a Könyvtárban megnéztük Fekete István regényéből készült "Tüskevár" című filmet. Talán kevesen tudják, hogy a film természet-felvételeit Homoki-Nagy István készítette, aki itt élt a Dunakanyarban. Szerdán fakultatív kirándulást tett minden osztály, míg végül csütörtökön a nagysikerű "Magyarország Szeretlek" című televíziós műsor iskolánkba adaptált verzióját játszhatták végig a gyerekek. A vetélkedő végén a 9/e osztály által elkészített bográcsgúlyással és palacsintával zárult a Magyarországról szóló projekthét. Fotókat a hétről IDE kattintva lehet megtekinteni.

2015.04.30 20:43

Április utolsó napján rendezték meg Abonyban a Labdarúgó Diákolimpia megyei fordulóját. A tét az országos döntőbe való továbbjutás volt. Öt csapat mérte össze erejét, körmérkőzéses lebonyolítási rendszerben. Ez a versenyforma kissé fárasztó, hisz szinte pihenő nélkül esik a csapat az egyik mérkőzésről a másikra. A mieink erejét fel is őrölte a körmérkőzés és bár az utolsó meccsre elkapták a fonalat, sajnos ez már késő volt. Végül a negyedik hellyel kellett megelégedniük.

2015.04.28 20:00

Iskolánk három évvel ezelőtt az Önkormányzat tulajdonában lévő volt laktanya területén egy kisebb "birtokot" kapott. Persze a "birtok" túlzás. De egy kertimunkás szakképzést folytató iskolának, mely a belvárosban egy volt MHSZ épületben kénytelen tengetni életét, nagyon is BIRTOK az a zsebkendőnyi terület, melyet immár három éve gyakorló helynek használhat a szakképzés. Azóta lett egy traktorunk is, melynek igencsak hasznát vették tanulóink, amikor művelés alá vonták ezt a "birtokot". IDE kattintva pár fotó mutatja, hogy milyen jó munkát végez ezen a kis fökdön a szakképzés.

<< 1 | 2 | 3 | 4

  

1%

Adója 1%-át kérjük fordítsa iskolánk tanulóinak megsegítésére létrejött Alapítványunk támogatására!

Jobb Sors Alapítvány

Adószám:

19183804-1-13

COVID

2020.09.22 17:35
COVID Fertőzöttek száma iskolánkban:   Tanár: 0   Diák: 0

Elérhetőség

Cházár András Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium, Fejlesztő Nevelést-Oktatást Végző Iskola Pivár Ignác Tagintézménye Fenyvesi Dóra
tagintézmény-vezető

Zichy Hippolyt utca 16-18
Vác
2600
06 27 316 465 (titkárság)
06 30 713 1054
titkarsag@pivarignac.chazar.hu